Gebakken wijtingfilets met bloemkool, bloemkoolpuree en vissaus

Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 bloemkool
  • aardappelen
  • 4 wijtingfilets
  • pakje boter

Voor de vissaus

  • 1 potje visfond
  • 1 dl witte wijn
  • 1 ei
  • 75 gram bloem
  • 75 gram boter
  • room
  • viskruiden
  • peterselie, bieslook, dille.

Voor de puree

  • aardappelen
  • boter
  • melk
  • kruidnoot, peper, zout

Voor de wijtingfilets

  • chapelure
  • 1 ei
  • bloem
  • gedroogde viskruiden
  • boter
  • olijfolie

Instructies
 

  • De aardappelen schillen en koken met een weinig zout.
  • De bloemkool in roosjes verdelen en koken, hou de helft om op het bord te schikken, de andere helft gebruiken in de puree.
  • Voor de vissaus, de visfond en de wijn samen voegen en tot de helft laten inkoken. Ondertussen in een pot de boter smelten, bloem toevoegen en de ingekookte fond onder roeren. Room toevoegen, kruiden met gehakte bieslook, peterselie, peper, zout en gedroogde viskruiden .
  • De filets droog deppen en door de bloem, het opgeklopt ei en de chapelure gemengd met de kruiden of panco halen. De pan op het vuur met boter en olijfolie opwarmen. De wijtingfilets bakken.
  • De aardappelen met de helft van de bloemkool pureren met boter, melk, kruidnoot, zout en peper.
  • Op bord dresseren: de gekookte bloemkoolroosjes, de bloemkoolpuree en de gebakken wijtingfilets overgieten met de vissaus.