
GEGRILDE ASPERGES MET GEBAKKEN SINT-JAKOBSVRUCHTEN.
Ingrediƫnten
- 8 witte asperges (geschild en gekookt)
- 12 sint-Jakobs vruchten
- Enkele takjes dille of rucola
Voor de hollandaise saus
- 3 eierdooiers
- 1 dl water
- sap van 3/4 citroen
- 200 gram boter of geklaarde boter
- peper en zout
Instructies
- Grill de asperges
- Smelt de geklaarde boter of smelt de boter op een laag vuur en verwijder het schuimlaagje dat komt boven drijven. Laat rusten tot de vaste bestanddelen naar de bodem zijn gezakt.
- Klop voor de hollandaise op een laag vuur de eierdooiers samen met het water tot een schuimende massa. Giet er daarna, beetje bij beetje, het heldere gedeelte van de gesmolten boter door en klop het geheel tot een dikke mayonaise. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Bak de sint-Jacobs vruchten kort aan en bestrooi met peper en zout
- Schik de asperges en de sint-Jacobs vruchten op voorverwarmde borden.
- Werk af met een takje dille of rucola.