Konijn in kriekenbier en roomsaus

Konijn in kriekenbier en roomsaus
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 1 konijn in stukken
  • 37,5 cl kriekenbier
  • 2 zoete uien
  • 1 tak tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 el bruine suiker
  • 2 koffielepels speculaaskruiden
  • 1 bokaal ontpitte krieken op siroop van 680 g
  • snuifje zout
  • 2,5 dl room
  • 1 sinaasappel
  • bakboter

Instructies
 

  • Laat de boter goudbruin kleuren in een pan en kleur er destukken konijn lichtjes in aan. Schik de stukken in een hoge kookpot, deglaceerde pan met een scheut kriekenbier en giet over het konijn.
  • Smelt de boter en fruit er de in grove stukken gesnedenuien in. Voeg het bij het konijn, deglaceer de pan met een scheut kriekenbieren doe dit bij het konijn.
  • Voeg tijm, laurier, bruine suiker en speculaaskruiden toeen overgiet met de rest van het kriekenbier en 2dl van het sap van de ontpittekrieken. Laat op een laag vuur zachtjes sudderen tot het konijn gaar is. Kruidmet een snuifje zout.
  • Neem het vlees uit de pan en hou warm in een dienschotel.
  • Giet de saus door een zeef en breng aan de kook. Voeg erde room aan toe en laat inkoken tot sausdikte.
  • Roer de ontpitte krieken door de saus en giet ze over hetkonijn.
  • Garneer de schotel met schijfjes gecanneleerdesinaasappel en serveer met kroketten of gekookte aardappelen.
Trefwoord konijn, kriekenbier